top of page

VISIE

_

EERSTE PIJLER 

1. >>

Er moeten meer bomen bijkomen dan er verdwijnen.

Wij streven ernaar zo veel mogelijk nieuwe bomen aan te planten. Als er een boom geveld moet worden, zullen we steeds kijken of er ruimte is voor een nieuwe.

  

Op basis van de beschikbare ruimte en de grootte die de boom uiteindelijk kan bereiken, stellen wij enkele soorten voor zodat jij de juiste boom (of bomen) door het bos kan vinden!

TWEEDE PIJLER 

2. >>

Organisch materiaal (hout, takken, bladeren, ...) in de tuin houden zodat het opnieuw beschikbaar wordt voor het ecosysteem.

Organisch materiaal en dood hout dat tijdens het snoeien naar beneden komt, verwerken we liefst in de tuin. 

 

Dit kan door de takken te hakselen en de houtsnippers te verspreiden onder de struiken en bomen (mulch-laag). Dit biedt grote voordelen voor de waterhuishouding van de bodemlaag en voedt tegelijkertijd de planten en bomen.  

Een andere optie is het bouwen van een takkenwal. Een muur van organisch materiaal die zowel structuur aan een tuin geeft als ook een grote ecologische waarde heeft. Met stevige kastanje palen wordt de vorm van de muur gemaakt. Dan verwerken we al de takken in deze muur. De vorm en grootte van de muur kan je helemaal zelf bepalen. 

Bowline-Boomzorg-Boom-vervangen.jpg
Bowline-Boomzorg-Standplaats.jpg
bottom of page