top of page

AANPLANT

_

Bowline-Boomzorg-Aanplant-drie-bomen-sta

Bomen planten is leven in je tuin halen. Je kan al genieten van ze te zien groeien, maar je plant ze ook voor de komende generaties.  

 

Na de aanplant beginnen ze te groeien. Langzaam maar zeker vinden ze hun weg naar het licht. Ze vormen een structuurelement in het landschap, maar ook huisvesting voor dieren, insecten en andere organismen. Een boom is een ecosysteem op zich en geeft structuur aan je tuin.  

Maak de juiste boomkeuze. Hoog of laag, breed of smal, dicht of open, schaduw of halfschaduw, rood of groen,… 

 

Bomen zijn er in alle vormen, maten en kleuren! Wij leiden je graag doorheen het boomlandschap zodat je de juiste boom vindt voor jouw tuin.   

Bowline-Boomzorg-Aanplant-Sequoiadendron
Bowline-Boomzorg-Aanplant-Taxus-baccata-

TIJDSTIP

Het aanplanten van bomen proberen we zo veel mogelijk tijdens de wintermaanden te doen. Vanaf november tot eind februari. De bomen zijn dan in rust en de grond kan zich al wat zetten rond de wortels. De wortelgroei start bij het uitlopen van de knoppen in het voorjaar.

Bomen met blote wortel moeten zeker tijdens de winter aangeplant worden, bomen met een kluit of container kunnen in principe het hele jaar door geplant worden.

NAZORG

Het slagen van een aanplant hangt voor een groot stuk af van de nazorg. Dat betekent vooral water geven op de juiste manier. Beter minder frequent, maar veel water dan elke dag een beetje. 

Je moet de watergift natuurlijk ook wat afstemmen op de hoeveelheid regen, maar standaard geef je om de twee weken goed water. In droge periodes kan dat elke week.

Eens een boom 2 jaar heeft overleefd, heeft hij normaal voldoende beworteling om zelfvoorzienend te zijn.

bottom of page